NYHET

Lisa Winell är Kristdalabygdens lucia

När vintermörkret kryper närmare, coronapandemin sprids världen över och många inte får träffa sina nära och kära så behövs ljusets drottning för att skänka hopp och glädje, ljus och värme i natursköna Kristdalabygden.

På lördagen den 5 december räknades rösterna för att utse Kristdalabygdens lucia 2020. När de 278 rösterna räknats stod det klart att Lisa Winell fått 113 röster och utses därmed till bygdens trettiosjätte lucia.

I vanliga fall så överraskas den valda lucian av hela luciakommittén med blommor och smörgåstårta i hemmet. I år fick Annicka ta bilen själv till Fallebo för att möta upp Lisa, mamma Anneli, pappa Jonas och lillebror Jonathan på stallbacken hemma på Kullen för gratulera med en blomma.

Vi vill hålla på traditionen sedan 1984 även under det mörka coronaåret och ställer om årets luciafirande istället för att ställa in. Att lucia kommer är viktigt för många och vi behöver alla få höra de vackra luciasångerna.

Årets digitala luciatåg har uppmärksammats i media. Under söndagen filmades årets luciatåg i Kristdala Kyrka med ett minimalt team och under dagen fick vi besök av både SVT Småland och Oskarshamns-Nytt.

Nu på söndag den 13 december kommer luciafilmen att ha premiär här på hemsidan och på bygdens sociala kanaler. I samband med filmpremiären så kommer en insamling att hållas till Hjärt-lungfonden som Lisa valt som välgörande ändamål.

Vinnare av trisslotten som drogs av Lisa är Ann-Charlotte Olsson. Trisslotten skickas med posten.

Läs & se mer: