LEVA & BO

Boende & tomter

I natursköna Kristdalabygden hittar du bra och prisvärt boende med närhet till både natur och stad. Hög servicenivå, god infrastruktur, starkt näringsliv och ett mycket aktivt föreningsliv lockar många inflyttare till bygden.

Hus till salu

På Booli och Hemnet hittar du hus som är till salu i bygden. Enligt statistik från Hemnet (april 2021) så ligger slutpriserna i Kristdala på 875 000 kr beräknat på 30 sålda fastigheter under de senaste tre åren. Det är ett medianvärde. Försäljningspriset ligger vanligtvis mellan 400 tkr och 1,6 mkr. Nyrenoverade hus och villor säljs oftast snabbt medan hus som inte renoverats tar lite längre tid och säljs till billigare pris.

Vi hoppas att du hittar ditt drömboende i natursköna Kristdalabygden!

Webb: www.booli.se

Webb: www.hemnet.se

Lägenheter för uthyrning

I Kristdala finns ett hundratal lägenheter för uthyrning. Bostadsbolaget KristdalaHem AB äger sex fastigheter med lägenheter. Det finns även några privata aktörer med lägenheter, exempelvis Fönstermakaren som äger ett par fastigheter med nyrenoverade lägenheter, vissa avsedda för 65+.

Webb: www.kristdalahem.se

Webb: www.fonstermakaren.se

Tomter till salu

Tekniska kontorets fastighetsavdelning sköter försäljningen av kommunens villatomter. I Kristdala finns ett femtontal av kommunen iordningställda tomter till salu för 8 000 kr i storlek från ca 700 till 2 000 kvadratmeter.

Webb: www.oskarshamn.se

Foto: Lägenheter på Nyhemsgatan, KristdalaHem AB