TURISM

Utflyktstips inom 5 mil

Kristdalabygden ligger mitt på Smålandskusten. Här finns skog och vackert landskap och det är samtidigt nära till några av Smålands största utflyktsmål inom en radie på 5 mil. Perfekt för barnfamiljen, upptäckaren och livsnjutaren.

Astrid Lindgrens Värld

I Vimmerby, som ligger ca 40 km nordväst om Kristdala, hittar du ett av Smålands allra största utflyktsresemål – Astrid Lindgrens Värld – en temapark för hela familjen med alla favoriter från Astrid Lindgrens böcker. Träffa Pippi, Emil, Ronja Rövardotter och alla de andra folkkära karaktärerna.

Webb: Astrid Lindgrens Värld

Döderhultarmuséet

Axel Petersson Döderhultarn (1868-1925) är en av landets främsta träskulptörer; berömd långt utanför Sveriges gränser. I Döderhultarmuséet visas en unik samling med nära 200 av Döderhultarns bästa träskulpturer.

Webb: Döderhultarmuséet

Äspölaboratoriet

Upptäck underjorden och följ med på en spännande resa 500 meter ner i urberget! I Äspölaboratoriet norr om Oskarshamn forskar SKB om hur man ska bygga ett slutförvar för använt kärnbränsle. Här testas olika tekniska lösningar i full skala och i en verklig miljö. Vi visar och berättar om hur vårt arbete skapar förutsättningar för en säker framtid.

Webb: Upptäck underjorden

Ingebo Hagar

Den småländska byn Ingebo erbjuder ekocafé med vedugnsbakad pizza, hembakat och fullständiga rättigheter, boende på Tant Agnes Pensionat samt vandringsleder i Astrid Lindgrens Småland. Du kan även möta gårdens djur och lära dig mer om vår skog. På gården finns även även möjlighet att nattparkera husbilen/vagnen. Vi har öppet året runt!

Webb: Ingebo Hagar

Axelssons i Aby

På Abyslätten mellan Målilla och Mörlunda ligger Kronogården där vi odlar potatis, jordgubbar och spannmål. Genom att odla, lagra, sortera och packa på gården kan vi erbjuda en hög och jämn kvalitet. I gårdsbutiken säljer vi dels gårdens egna produkter, till exempel potatis och jordgubbar av olika sorter, men även produkter från andra lokala leverantörer såsom ägg, honung, tomater, saft, sylt mm.

Webb: Axelssons i Aby

Några fler utflyktsmål värda ett besök!

Foto: Astrid Lindgrens Värld