fbpx
FRITID

Kanotpaddling

Upplev tystnaden och en fantastisk natur under en kanottur på meteoritsjön Hummeln – ett perfekt sätt att komma nära naturen. Stanna till för ett bad på Solö, grilla vid Råsviks badplats eller titta på fiskvandringen vid Humlefors kvarn. Ta med en fikakorg och spendera dagen med att utforska Hummeln!

Nu kan du enkelt hyra kanot direkt vid strandkanten. Kristdala kanot ser till att ni har den utrustning som behövs. Hämta kanoten på morgonen och återlämna den på kvällen efter en härlig paddeltur.

Läs mer om verksamheten på www.kristdalakanot.se

Paddelturer på Hummeln

Här hittar du vår digitala paddelkarta med tre förslag på paddelturer. Den till Råsvik är ca 3,5 km, Humlefors är ca 7 km och Humlenäs är ca 13 km. Du kan klicka på kartan för att läsa mer om turerna, tips på badställen, grillplatser och tältplatser. Det är också viktigt att du känner till våra hjälpzoner där vi kan hämta upp er om det är omöjligt att paddla tillbaka.

Våra kanadensare

Inkas Linder 525 är en stabil familjekanot som även kan användas för äventyr. Kanoten har två säten men är godkänd för tre personer. Rymmer stor packning. Materialet är aluminium, längd 525 cm, bredd 90 cm, vikt 38 kg och maxlast 400 kg. Vi har fyra stycken för uthyrning!

Hyr kanadensare

Pris per dag: 250 kr/person

Gratis för mindre barn som sitter på sittunderlag mellan två vuxna.

Våra kajaker

Våra kajaker är för en person. Designen kombinerar fart, stabilitet och lekfullhet på bästa sätt. Kajaken är lättmanövrerad både med och utan roder. Perfekt för dagsturer, enkel att kliva i och ur och har gott om förvaringsutrymme. Materialet är polyetenplast (PE). Vi har två stycken!

Hyr kajak

Pris per dag: 500 kr/person

Utrustning som ingår i priset

 • Kanot eller kajak
 • Flytväst – vi har västar från 10-20 kg till 100+
 • Paddlar – vi har paddlar i olika längder.
 • En vattentät påse till mobiltelefon
 • Packtunna för väska & kläder
 • Torksvamp för rengöring av kanoten efter turen
 • Första hjälpen-kit
 • Dunk med 5L vatten

Tips! Se till att du har bra solskydd i form av skolkräm, solglasögon och keps. Packpåse med extra kläder att lägga i packtunnan samt vatten i mängder.

Bokning

Vill du boka en paddelupplevelse på Hummeln? Kontakta någon av oss för en bokningsförfrågan.

Niina Nordlund 073-382 89 89
Annicka Gunnarsson 070-839 49 21
Annsofie Carlson 072-166 91 00

Betalning

 • Kortbetalning med VISA, Mastercard m.fl.
 • Swish 123 257 14 12
 • Faktura till bankgiro 472-6873
 • Kontant betalning endast vid överenskommelse

Råd & tips

Råd och tips till dig som vill paddla kanot. Broschyren är ett samarbete mellan Transportstyrelsen och Svenska kanotförbundet.

Fiske?

Om du vill fiska måste du köpa fiskekort för Hummeln på ifiske.se

Leaderstöd från Astrid Lindgrens Hembygd

Kristdala kanot har beviljats en leadercheck av Astrid Lindgrens Hembygd inom paraplyprojekt entreprenörskap för en satsning på turismsamarbete-företagssamverkan kring turismupplevelse i Kristdala.

Kristdala Kanot är ett samarbete mellan företagen Niinas Hälsa och Affärsutveckling, Bardic Design och Burbus AB.