Turism

Kristdalabygden – en attraktiv landsbygd där vi med meteoritsjön Hummeln som utgångspunkt skapar en plats för rekreation, äventyr och upplevelser. Bygden bjuder på unika natur- och kulturvärden samt smaker från det lokala småländska skafferiet.

Upplev meteoritsjön Hummeln

En meteorit slog ner och bildade meteoritsjön Hummeln som är över 60 meter djup. Hummeln är en av åtta bevarade nedslagskratrar i Sverige. Sjön är perfekt för bad, fiske och paddling. Badplatsen Råsvik är en populär oas under sommaren men sjön bjuder på flera fantastiska smultronställen. I sjön finns hela sjutton olika arter av fisk och är känd för stora gäddor och abborrar.

Vandring & cykling i natur- & kulturlandskapet

Ett bra sätt att uppleva det vackra natur- och kulturlandskapet är att vandra eller cykla runt i bygderna. Vandringslederna i Bråbygden, Krokshultsbygden och Träthult bjuder på unika landsbygder med miltals hägnade gärdesgårdar som ramar in såväl slåtterängar som beteshagar. I odlingslandskapet står hamlade träd som vackra statyer. Här hittar du Småland på riktigt!

Unika boenden

I Kristdalabygden hittar du många olika och unika boenden för övernattning. Allt från mindre stugor ett stenkast från meteoritsjön Hummeln till ett trevligt och omtyckt B&B mitt i vackra Bråbygden. Vill du övernatt på en unik plats så kan boka en natt i ängsladan och vakna upp till fågelkvitter precis intill Målsjön. Söker du lite mera äventyr så kanske du vill hyra tält och övernatta på någon vacker plats i bygden.

Småländskt skafferi

Kristdalabygden ligger mitt på vackra Smålandskusten och självklart så har du möjlighet att uppleva lokala delikatesser. Bråbo Café erbjuder allt från smarriga smörgåsar till goda sötsaker. Räksmörgåsen bör inte missas! På Kristdala Livs serveras svensk husmanskost varje dag i veckan. En småländsk delikatess som du inte bör missa är ostkakan på Nostalgihuset Antikt & Retro!

Kristdalabygden för besökare & turister

Evenemang & aktiviteter

Håll koll i vår kalender på alla våra evenemang! Här händer det grejer året runt!