Wilma Andersson
NYHET

Wilma är Kristdalabygdens lucia

Efter noggrann och jämn rösträkning stod det klart att Wilma Andersson fått flest röster och därmed utses till årets lucia i Kristdala år 2023. Välkommen till kyrkan för luciakröning den 13 december klockan 19.

Wilma Andersson och tärnorna Thilde Nilzén, Nellie Rosén, Judith Laneborg och Stina Klingstedt kommer att gå i luciatåget tillsammans med några extra tärnor som ställer upp och fyller på med sång. Kantor Marie-Louise får uppbackning av både fiol och cello. Årets luciakröning, med smycke skänkt av Bertil och Birgitta Nilsson, äger rum i kyrkan på luciadagen den 13 december.

/Luciakommittén

Kristdala Lucia 2023

Namn: Wilma Andersson

Familj: Mamma Johanna, pappa Christian och syskonen Albin och Rasmus. 

Bor: Kristdala 

Fritid: Intresse för sport, vara med kompisar och baka. 

Framtidsdröm: Jobba med något socialt och pedagogiskt.

Wilmas välgörande ändamål är Barncancerfonden: ”Jag önskar att alla barn som har blivit drabbade av cancer ska bli friska igen. Jag vill bidra till att forskningen kan gå framåt.”

Skänk gåva till Barncancerfonden

Varje dag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp. Fler barn än någonsin överlever idag sin cancer. Vi är stolta över att bidra till Barncancerfonden och deras viktiga arbete. Barn och cancer är två ord som aldrig borde ha nått varandra. Ändå bildar de den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Gör som vi, stöd Barncancerfonden. Tillsammans hjälper vi till att hålla cancer borta från barn. 

Stötta Wilmas egen insamling till förmån för Barncancerfonden!

Resultat

  • Kollekten i kyrkan inbringade 3702 kr i kontanter.
  • Vi återkommer med Swish.

Foto: CT Foto