Ukrainas flagga
NYHET

Manifestation för Ukraina på Kristdala torg den 5 mars

Nu på lördag den 5 mars klockan 14 är invånare i bygden välkomna till torget i Kristdala för att visa solidaritet för invånarna i Ukraina och ta avstånd från det krig som Ryssland startat.

Initiativtagaren till manifestationen, Torsten Carlsson, håller tal klockan 14.

I samband med manifestationen finns möjlighet att skänka pengar till invånarna i Ukraina via Kristdala Rödakorskrets insamling. Röda Korset, Samhällsföreningen med flera är på plats. Efter manifestationen erbjuds fika på Kristdala Livs till reducerat pris för alla som vill samtala en stund över en kopp kaffe.

Skänk pengar

Bidra till Röda Korsets insamling via följande alternativ:

Skänk mat, medicin mm.

Shalom i Oskarshamn har startat en lokal insamling för att hjälpa de krigsdrabbade. Insamlingen startar den 2 mars och du kan läsa mer om vad som behövs på Shaloms hemsida. Du lämnar ditt bidrag till Shalom Second Hand på Döderhultsvägen 10 i Oskarshamn. Dagar och tider finns på deras hemsida.

Observera att informationen om insamlingen har uppdaterats. Inget behov av kläder just nu men däremot blöjor i olika storlekar, bindor, barnmat och mjölkersättning samt konserver. Första hjälpen-kit och mediciner såsom värktabletter etc. tas tacksamt emot.