NYHET

Dags att utse Kristdalabygdens lucia

När vintermörkret kryper närmare, coronapandemin sprids världen över och många inte får träffa sina nära och kära så behövs ljusets drottning för att skänka hopp och glädje, ljus och värme i natursköna Kristdalabygden.

Enligt tradition kommer vi att utse Kristdalabygdens lucia och i år är det fyra kandidater som alla har chans att krönas till den trettiosjätte ljusdrottningen.

Så långt följer vi traditionen men när det gäller årets luciakröning så har vi ställt om. Luciakröningen kommer att ske digitalt och visas här på Kristdalabygden och i bygdens sociala medier på luciadagen, söndag den 13 december.

Den traditionella omröstningen äger rum på Coop Konsum och Kristdala Livs. Att rösta kostar 20 kr/röst och alla som röstar har chans att vinna en trisslott. På luciadagen kommer vi att anordna en digital insamling till det välgörande ändamål som årets lucia valt.

Kristdala lucia arrangeras av IF Ariels luciakommitté i samarbete med Kristdala samarbetskyrka med stöd av lokala företag och föreningar.

Omröstningen pågår mellan 24 november och 5 december!

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner.

Fotograf: Christer Tille, CT Foto