NYHET

Luciafirande i Kristdala kyrka

När vintermörkret kryper närmare, coronapandemin sprids världen över och många inte får träffa sina nära och kära så behövs ljusets drottning för att skänka hopp och glädje, ljus och värme i natursköna Kristdalabygden.

Årets lucia Lisa Winell sprider ljus i mörket tillsammans med tärnorna Zanna Svensson, Sanna Larsson och Selina Lindell. Duka upp med lussekatter, pepparkakor och glögg hemma i soffan, tänd lite ljus eller en brasa och titta på årets luciafirande i Kristdala kyrka.

Luciafilmen har premiär på luciadagen 13 december från klockan 06:00. Du kan se filmen nedan, på Facebook eller Youtube. Uppdatering: Tyvärr så blev det något fel på premiärvisningen på Facebook men nu finns luciafilmen där med.

Insamling till Hjärt-Lungfonden

Lisa Winell, bygdens trettiosjätte lucia, har skapat en insamling till förmån för Hjärt-Lungfonden och du som tittar får gärna skänka en gåva till detta välgörande ändamål som Lisa själv valt.

”Jag vill skänka pengar till Hjärt-Lungfonden då många i min släkt har haft hjärtfel, även jag själv. Min morfar har pacemaker och då vill jag skänka pengar dit för att få forskningen framåt och hjälpa andra.” säger Lisa Winell som är Kristdalabygdens lucia år 2020.

Hjärt-Lungfonden är en ideell organisation som samlar in pengar till forskning om hjälrt- och lungsjukdom. Verksamheten är helt beroende av gåvor eftersom fonden inte får något statligt stöd. Varje krona gör skillnad så varje bidrag är viktigt. Tack för ditt stöd!

Luciakommitténs tack

2020 blir ett år att minnas på många sätt. Pandemin med coronaviruset har lagt ett mörkt täcke över vår jord. Vanligtvis så har vi ett stort luciafirande med fullsatt kyrka men pandemin fick oss att ställa om. Lucia kommer med ljus och i år är det viktigare än någonsin att välja se ljuset i mörkret.

Jag är enormt stolt över årets lucia och tärnor som ställde upp på att öva själva hemma och ägna en hel dag åt filminspelning. Det är nervöst och pirrigt att vara lucia inför en fullsatt kyrka men nog så påfrestande att förevigas på film med allt vad det innebär.

Stort TACK till alla sponsorer, lucia, tärnor, tomtenissar, föräldrar, kyrkan, alla som röstat samt alla som hjälpt till att göra det digitala luciafirandet möjligt!

Annicka Gunnarsson, IF Ariels luciakommitté

Läs & se mer: