NYHET

IF Ariel laddar upp inför innebandysäsongen

Innebandysäsongen 2020/2021 har nu dragit igång på allvar. Säsongen ifjol var riktigt tung och jobbig med degradering för vårt a-lag ifrån Division tre ner till Division fyra men ingenting ont som inte för någonting gott med sig i slutändan!

Klubben genomgår nu en generationsväxling då många yngre oerhört talangfulla och spännande spelare kliver upp och ska spela på seniornivå för första gången.

En ytterst kompetent tränartrio där Jerker Nilsson och Erik Adolfsson basar över a-laget som spelar i Division 4 Nordöstra där man bland annat ställs emot Svala Bodafors Malmbäck.

Medans Rikard Nilsson basar över B-laget som spelar i Division 4 Sydöstra där man bland annat ställs emot Sandbäckshult Fliseryd-B och Craftstaden-B.

Som sagt så är det många unga spelare som kommer få chansen och visa framfötterna rejält under den kommande säsongen killar som Adam Lergeborg, Viktor Zetterling, Emil Svensson och Anton Segerhjelm är fortfarande för unga för att få handla på bolaget men har ändå redan varit med i ett antal säsonger nu och skaffat sig värdefull rutin och erfarenhet spelare som nu är redo att axla ledande roller på olika sätt i vinter.

Under 2019/2020 så visade Alexander Adolfsson, David Sånglöf och Simon Danielsson när dom fick chansen på seniornivå i både H3 och H4 att dom trots sin ungdom var riktigt bra spelare som höll måttet på nivån samtliga tre gjorde riktigt bra säsonger sammantaget.

Även Emil Karlsson, Elias Nilsson och Victor Berggren fick chansen i slutskedet av säsongen ifjol att prova på spel i B-laget i Division 4 något som dom gjorde mycket bra och visade att det finns mycket intressant potential inför framtiden.

Där bakom så finns det ytterligare ett antal unga oerhört talangfulla och intressanta spelare som går en spännande framtid till mötes som dessutom är taggade och redo att få visa framfötterna.

Det finns också en stomme med erfarna spelare kvar i laget med Tobias Johansson, Rikard Nilsson, Leo Bergström och Pontus Erlandsson i spetsen rutinerade spelare som utan att på något sätt vara lastgamla har varit med länge och har mycket erfarenhet hårt arbetande spelare som kommer bli viktiga ledare och härförare i vinter med ett stort Hjärta för klubbmärket på bröstet!!

Kombinationen av ungdomlig entusiasm fart energi och spelglädje blandat med rutin stort hjärta och hårt arbete är någonting som vi tror på stenhårt.

Vår ambition är att bli ett väldigt tufft och jobbigt lag att möta som spelar med mycket energi attityd och karaktär bra lagmoral kämpaglöd som aldrig ger upp oavsett motstånd eller förutsättningar sedan som alltid så kommer vi vara svårslagna och tuffa att möta hemma i vår lilla lada som motståndarlagen älskar att hata!!

Det kommer att bli en rolig och häftiga resa som vi ska ge oss ut på med två lag i en klubb vi hoppas att ni utomstående också vill hänga med! Vi ses!

Källa: IF Ariels Facebook-sida