NYHET

Sommarens band bokade!

Första bandet bokades redan i december och nu är äntligen alla banden bokade till sommarens musik- & fordonskvällar. Vi längtar redan till den 4 juli när inga mindre än Tennessee Drifters med sångaren Jack Baymoore intar scenen på torget!

Tennessee Drifters är först ut

Den 4 juli är det dags för årets första musik- & fordonskväll och först ut på scenen denna sommar är Tennessee Drifters från Uddevalla. Denna otroligt populära trio har en repertoar bestående av mestadels covers med Johnny Cash och Hank Williams, men även lite annan tidig country.

Tennessee Drifters

Bandet har spelat på festivaler i USA, Europa och Ryssland och vann Country-SM 2009. Trion består av sångaren Jack Baymoore alias Mr Black, elgitarren hanteras, i äkta Luther Perkins-style, av Big Andy och kontrabasens ”steady beat” kontrolleras av Tennessee Mike.

The Southbounds kvällen före marknaden

Grabbarna i The Southbounds var först ut att bokas till sommarens musik- & fordonskvällar. Är man först ut får man såklart välja datum först så den 18 juli, kvällen före Kristdala marknad, får vi återigen njuta av en blandning av bandets egenskrivna låtar och populära rockabillycovers.

The Southbounds

Öland/Torsåsbandet har spelat rock’n’roll ihop i sedan hösten 2013 och har bland annat spelat på Kalmar Stadsfest, Mönsterås Cruising, Rockabilly i Neonparken Emmaboda, Dacketräffen och Brolles Folkparksturné i Gullaboås. 2015 var bandet ett av banden som tävlade i P4 Kalmars deltävling av Svensktoppen nästa.

Chris & The Goosebumps återvänder

Förra året fick Chris & The Gosebumps avsluta musik- & fordonskvällarna och de gjorde de med bravur och lämnade många i publiken med gåshud. Den 1 augusti är bandet tillbaka för att bjuda på en blandning av kända covers och egna rockabillylåtar som ”Be my girl” och ”My little baby” som finns med på bandets senaste EP som du hittar på Spotify.

Chris & The Goosebumps

Kvartetten från Linköping har spelat ihop sen 2010 och bandet består av Chris ”Rockin’ Chris” Oldenborg på sång, Michael ”Tennessee Mike” Lith på bas, Andreas ”Andy Romero” Hemmingsson på gitarr och Jesper ”JJ Larson” Larsson på trummor. Bandet har bland annat spelat på Rockabillynight i Blomstermåla, Rockabilly Mayhem Trollhättan och The Last Kiss #3 i Virserum.

Hurley & The Blue Dots är sist ut

Korsvägens alldeles egna bluesband Hurley & The Blue Dots avslutar sommarens musik- & fordonskvällar den 15 augusti. Duon bestående av Fredrich Rönnholm och Mathias Blixt, har spelat ihop i över 15 år med spelningar på Åmåls Bluesfestival, Hultsfred Hayride och Mönsterås Blues & Roots för att nämna några.

Hurley & The Blue Dots

Bandet har sina rötter i tidigt 40-50-tal som mixas till något alldeles eget. Energi, outtröttligt sväng och slidegitarr blir till en härlig ”hillbilly rhythm & blues” som passar perfekt som avslutning.

Håll utkik efter information!

Detaljerna kring sommarens musik- & fordonskvällar är inte spikade ännu men vi hoppas på att kunna bjuda på några nyheter och överraskningar. Boka in alla datum i kalendern redan nu så att du inte missar alla dessa duktiga band som tillsammans bjuder på en härlig blandning av rockabilly, country, rock’n’roll och blues.

Kolla in programmet i kalendern:

Lokalpress:

Annicka Gunnarsson, evenemangsansvarig i Samhällsföreningen