fbpx
NYHET

Själar ska få ro i Kristdala

I höstas valde paret Caroline och Johan Lekardal att lämna Stockholm och återvända till Småland och Kristdala där familjen bodde i slutet av 90-talet. Johan var mycket engagerad i samhället och var med och startade upp Kristdala Samhällsförening för tjugo år sen och var föreningens första ordförande. I mars startade paret ett själarocenter i hemmet på Kyrkogatan. Själaro är för de som önskar en plats för rekreation, vila och samtalshjälp.

Ni har nystartad verksamhet i Kristdala. Vad är Själaro?

Själaro är en plats dit människor kan komma för att få samtalshjälp. Men också där människor kan få finna rekreation och återhämtning.   

Vilka kan komma till er?

Till oss kan människor i olika åldrar och livssituationer komma. De som är i kris och nöd, den som lever med sår på insidan från en trasig bakgrund eller den som vill vila från vardagens stress och finna lugnet. 

Vilka är ni?

Vi heter Johan och Carro (Caroline) och har båda under större delen av livet arbetat med människor i kris. Vi brinner för att möta människor och tillsammans med individen hitta en väg framåt. Vi har arbetat med allt från människor i olika typer av livskriser till att rehabilitera människor med drog- och kriminalitetsproblem. Alla åldrar, barn till äldre

Hur kom det sig att ni flyttade tillbaka till bygden?

När vi bodde här 1996-2000 trivdes vi väldigt bra. Älskade naturen och människorna så när vi beslutade oss att flytta ut på landet igen var valet lätt Kristdala! 

Vilket är ert bästa smultronställe i bygden?

Vi älskar att promenera eller ta en cykeltur ner till Kalkviken och sitt där och titta ut mellan båthusen och sjöbodarna. Hummeln är förtrollande vacker, sommar som vinter. Dit tar vi alla våra gäster.

Här hittar du ro för själen
Frukost som lockar
En plats för rekreation, vila och samtalshjälp

Läs mer:

Foto: Caroline & Johan Lekardal