NYHET

Ostkustmx satsar på cross och enduro

I mitten av juni registrerade Anders Roth företaget Ostkustmx med tanken om att ha butiken hemma i källaren. Efter kontakt med Egon Eriksson så hamnade butiken på torget istället.

Efter både invändig och utvändig renovering av den gamla macken slog den nya butiken upp dörrarna med en premiäröppning den 10 augusti. Ägaren, och enduroföraren, Anders Roth berättar mer om butiken som nu haft lördagsöppet i drygt två månader.

Butiken är nyrenoverad för verksamheten

Du har en nystartad verksamhet. Vad är Ostkustmx?

Ostkustmx är en butik som säljer allt inom cross/enduro motorcyklar, även personlig utrustning. Vi utför även reparationer av cross/enduro cyklar.

Vad har du för märken och utbud i butiken?

Vi är återförsäljare av märket Sherco som grundades 1998 med fabrik i Spanien som tillverkade trail cyklar, år 2002 byggde man en fabrik i Frankrike där man tillverkar enduro cyklar. Det är en mycket komplett och lättkörd cykel där det bästa redan sitter på från början.

Tillbehör och reservdelar finns i butiken

Vad kan enduroförare få hjälp med?

Då butiken är i uppstart skede så fylls det på med delar hela tiden, då vi kört enduro i många år så vet vi vad som håller hög kvalitet på delar och det viktigaste finns på hyllan idag.

Hur kom det sig att du valde att öppna butiken i Kristdala?

Då intresset för enduro är stort i Kristdala så var valet ganska enkelt. Jag jobbat på vardagarna i Oskarshamn och har bra kontakt med alla förare där så jag kan leverera delar till dom i veckorna.

Det finns många duktiga enduroförare i bygden, är det inte dags att starta en egen enduroklubb snart?

Ja, en lokal enduroklubb i Kristdala har varit väldigt roligt men det krävs att någon vill dra i en sådan sak och det är nog där vi kör fast. Jag har startat en butik så dom inte skall behöva åka så långt för att köpa delar så får någon annan ta tag i att starta en klubb 🙂

Cross och endurosporten är stor i bygden

Läs mer

Ostkustmx på Facebook