fbpx
NYHET

AB POD fick tillväxtpriset

Lördagen den 6 april gick den årliga Oskarsgalan av stapeln. Bland årets vinnare finns Kristdalaföretaget AB POD som tilldelades Årets tillväxtpris 2019. Priset delas ut av Almi Företagspartner. VD Mikael Svensson tog emot priset på galan och i tacktalet hyllande han personalen.

Motivering till vinnaren av Årets tillväxtpris – AB POD:

”På en mogen och hårt pressad marknad har årets vinnare lyckats förvalta och utveckla ett familjeföretag i tre generationer. Trots teknikskifte, generationsskifte och konjunktursvängningar har de på ett småländskt finurligt vis kunnat dubbla sin omsättning under de senaste 15 åren, med bibehållen hög lönsamhet och därmed hållbart planerad tillväxt. Bolaget är en stark aktör på orten och vår förhoppning är att de kommer vara det många år framöver.”

Folkets pris

Tre var nominerade till Folkets pris som delas ut av Attraktiva Oskarshamn. Annicka Gunnarsson, samhällsföreningens och Hela Sverige Oskarshamns ordförande, var nominerad med motiveringen:

”Eldsjälen med det stora landsbygdshjärtat. I sitt ideella arbete för en blomstrande kommun, arbetar hon outtröttligt och generationsöverbyggande med både projekt och processer inom såväl matkultur som näringslivsfrågor.”

Efter en omröstning på galan gick priset till Stefan H Lindén, skapare och producent av serien Eagles som finns att se på SVT Play. De tredje nomineringen var Småland100 som lockar nya besökare med ett ultramaraton på Ostkustleden.

Läs mer:

Foto: Johan Gustavsson, OT