fbpx
NYHET

Nostalgihuset öppnar på Storgatan 40

Det finns flera tomma affärslokaler i samhället men snart är det en mindre. I samband med evenemanget Julstämning i Kristdala öppnar nämligen en ny butik – Nostalgihuset Antikt & Retro – på Storgatan 40.

Maria Carlson, som gick Atrinovas företagarskola på företagshuset i våras, berättar mer om butiken som slår upp porten lördag den 30 november mellan klockan 14-17.

Tavlor och speglar fyller väggarna i butiken

Vad är det för butik du ska öppna?

Jag ska öppna en antik och retrobutik med saker att älska en gång till! Det kommer även att finnas liiiite nytt också samt karameller från Mariannelunds karamellkokeri.

Vilka hoppas du ska hitta till butiken?

Intresset för antikviteter och retroprylar är stort och dessutom är det bra för miljön att handla secondhand. Jag önskar verkligen att det blir en butik där alla kan hitta något som de tycker om. Men även bara för att komma in och titta eller prata en stund.

Kommer du bara att sälja antikviteter i butiken?

Ja till att börja med. Under våren kommer jag att starta upp en e-handel där jag hoppas jag ska kunna sälja mina antikviteter inom EU.

Du är nyinflyttad i Kristdala, hur hamnade du här?

Jag har ett fritidshus i Fallebo sedan några år och jag tycker att människorna i det här området är så trevliga, öppna och hjälpsamma. När jag i våras hittade mitt hus så ramlade den sista pusselbiten på plats och jag flyttade hit. Och trivs så bra här!

Vad önskar du dig i julklapp?

Givetvis att affären ska gå riktigt bra. Har alltid varit barnsligt förtjust i paket men jag håller med den som skrev att en kram skulle vara årets julklapp. Vi behöver alla en kram ibland så det kan jag önska mig!

Ljusstakar från välkända glasbruk

Nostalgihuset Antikt & Retro öppnar lördag den 30 november och har öppet mellan klockan 14-17. För övriga öppettider, se www.nostalgihuset.se!