NYHET

Krisinformation om Coronaviruset

WHO har förklarat utbrottet av covid-19 som en pandemi. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symptom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. Covid-19 kan ge lindriga symptom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam.

Personer över 70 år bör begränsa sociala kontakter

Folkhälsomyndigheten uppmanar från och med den 16 mars personer över 70 år att begränsa sina kontakter med andra människor så långt som möjligt under en tid framöver. Personer över 70 år uppmanas att så långt som möjligt undvika folksamlingar som kan uppstå i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler.

Som anhörig bör man heller inte träffa sina gamla släktingar om det inte är helt nödvändigt – och definitivt inte om man själv har symtom, uppger Folkhälsomyndigheten.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten

  • Aktuell och bekräftad information gällande symptom och hur du undviker att bli smittad av coronaviruset finns att läsa på: www.krisinformation.se
  • Nationellt informationsnummer, ring: 113 13
    Ring hit om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • Personlig sjukvårdsrådgivning, ring 1177
    Ring endast 1177 om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer. Läs mer på 1177.se

Information i mobilen

Krisinformation.se används för att publicera den samlade informationen från följande myndigheter: Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Utrikesdepartementet, MSB, Smittskyddslagen och regionerna.

Källa: Krisinformation.se