NYHET

Klädbytardag den 26 oktober

Lördagen den 26 oktober bjuder Röda Korset och Kristdala samarbetskyrka in till en klädbytardag i församlingshemmet. Klädbytardagen innebär gratis nya plagg till dig, bra för miljön och hjälp för behövande.

Schemat för dagen ser ut så här:

Klockan 10:00 – 10:30 Lämna in kläder

Höst- och vinterkläder, skor och stövlar, barn, dam, herr. Allt ska vara helt och rent. I utbyte får du upp till 8 kuponger per person som gäller som ”pengar” när du senare väljer kläder för dig. Lämna gärna in fler plagg, särskild varma vinterkläder. De kommer till nytta för asylsökande och behövande!

Klockan 10:30 – 11:00 Ta en kopp kaffe

Vi stänger salen för att kunna sortera kläderna som lämnats in. Ta en kopp kaffe hos oss eller gör något annat som passar dig under tiden.

Klockan 11:00 – 11:45 Välj upp till 8 nya plagg per person

Nu får du som har lämnat in kläder ”handla” för dina kuponger. Välj upp till så många plagg du har kuponger för. Ta med egen väska!

Kl. 11:45 – 12:30 Alla får välja kläder gratis!

Nu får du och alla andra välja kläder utan att ”betala” med kupongerna. Syftet är att även behövande, asylsökande och andra kan få kläder. Ta själv fler plagg om du vill – alla kläder som används och inte slängs är bra för miljön. Det som är kvar går via Shalom second hand till välgörenhet.

Frågor?

Välkommen att ta kontakt med Ulla Mecke, 072-516 60 56

Visste du att…

Klädindustrin släpper ut mera växthusgaser än flyget och sjöfarten ihop, enligt FN:s handelsorgan Unctad.

Varje år köper en medelsvensk cirka 13 kilo kläder och slänger ungefär 8 kilo. Den största klimatpåverkan sker vid tillverkningen av kläder då 80 procent av klimatutsläppen uppstår.

För att ta hand om våra resurser på bästa sätt och minska klimatpåverkan kan vi återbruka och återvinna mer kläder.