NYHET

Gammaldags jul i Bråbo

Lördag den 23 november, en månad före dan före dopparedan, är det äntligen dags för Bråbo julmarknad. Med doft och smak av gammaldags jul lockas årligen besökare från när och fjärran till kommunens största julmarknad.

Firar 10-årsjubileum

Julmarknaden, som i år firar 10-årsjubileum, har växt för varje år. Ett sextiotal utställare dukar upp såväl genuint hantverk som matdelikatesser såsom ostkaka, ost, honung, bröd, korvar och konfekt. Det finns även möjlighet att köpa hem en adventsgran.

Kolbullar är en favorit

Blir man hungrig under besöket så finns det gott om mat att köpa på plats. Kolbullarna är en favorit som tillverkats över öppen eld varje år. Det finns även tomtegröt och skinksmörgås samt korv och hamburgare.

Barnen får träffa tomten

I år är det lite extra aktiviteter för barn. Åsnan Elliott kommer på besök liksom söta får från Bjälebo. Det blir dans kring granen, ponnyridning och hästskjuts. Tomten håller för det mesta till vid lägerplatsen där barnen kan överlämna sin önskelista.

Grantomtar till försäljning förra året

Bråbygdens unika miljö, väl värd ett besök i sig, skapar en gammaldags känsla och minnen till vår barndoms jular. Byn är upplyst av hundratals marschaller, vedkorgar och eldar.

Bråbygdens Intresseförening hälsar alla varmt välkomna lördag 23 november mellan klockan 12-17!

Foton lånade av Jimmy Larsson, Nyheterna