fbpx
NYHET

Resultat från återvinningen 2020

Samhällsföreningen har fått siffror från Kretslopp Sydost, tidigare KSRR, gällande hur många ton avfall som lämnats på återvinningscentralen i Kristdala under 2020.

Totalt har hela 560 ton avfall samlats in på återvinningsstationen. De största fraktionerna är träavfall (190 ton), sorterbart/brännbart (120 ton) och grenar (86 ton). Vi konstaterar att det är väldigt många biltransporter till Storskogen i Oskarshamn som sparats genom att vi fick en fin återvinningscentral med självservice i Kristdala.

Insats för minskad irritation och nedskräpning

Då många upplever en stor frustration när en eller flera containrar är fulla med wellpapp, plast, glas, papper och metall. När containrarna är överfulla så ökar dessutom risken att man ställer skräpet bredvid. För att undvika detta så måste vi alla hjälpas åt. Det nämligen enkelt att anmäla tömning när en container är full genom att ringa eller anmäla på nätet.

Samhällsföreningen har gjort lite förbättringsarbete vid återvinningsstationen med förhoppningen att det ska bli bättre. I början av året placerade föreningen informationsskyltar i A3-format vid FTIs ÅVS för att få fler invånare att anmäla när containrarna är fulla för att undvika nedskräpning runt containrarna.

Tack för att du bidrar till att återvinningscentralen och återvinningsstationen hålls ren!