Midsommarkrans
NYHET

Midsommarfirande i bygden

”Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor. Du nalkas ljuva sommar så gräs och gröda gror”… Barnens sommarlov har börjat och vi ser fram emot sommarens första större evenemang – midsommar!

Midsommarfest 20 juni

I Kristdalabygden inleds midsommarhelgen med en fest på torget kvällen före midsommarafton. De lokala spelemännen Kalle & Åke drar igång dansen kring midsommarstången vid 18-tiden. Därefter blir det folkdans med Döderhultsviksgillet och mer musikunderhållning.

I år har Samhällsföreningen valt att satsa på fler aktiviteter för barnen. Det blir bland annat fiskdamm, barntombola med fina vinster och bollkastning med vinster för både barn och vuxna.

I serveringen hittar du kaffe och midsommarbakelse med jordgubbar samt korv med bröd och under kvällen säljer vi lotter där första pris är en stor varukorg med fantastiska delikatesser som passar perfekt till midsommarhelgen.

Midsommarafton 21 juni

På midsommarafton blir det traditionellt midsommarfirande i Krokshult med start kl. 11. Mitt i det vackra natur- och kulturlanskapet blir det dans kring midsommarstången till dragspelsmusik. I serveringen hittar du kaffe och tårta samt korv med bröd.

Evenemangskalendern