fbpx
NYHET

Kristdala marknad är tradition sedan 1813

Tredje fredagen i juli har en stående bokning för Kristdalas egen nationaldag, nämligen Kristdala marknad. Så den 19 juli är det dags för årets sommarmarknad och efterföljande marknadsfest på Ekskogsvallen. Nedan ställer vi några frågor till marknadsgeneralen Bertil Josefsson.

Marknad har funnits i över 200 år, vad är det som gör att marknaden är så populär?

Jag tror att marknaden är lagom stor och det är en tradition för många att besöka marknaden. Det är bygdens stora hemvändardag då barn, barnbarn, släkt och vänner kommer ”hem” till Kristdala.

Vad händer för roligheter under marknadsdagen?

Per-Melkerz spelar två gånger under marknadsdagen. Bandet består av Per Solberg från Vena som var med i ”Bonde söker fru” och Melker Djurstedt som medverkade i ”Farmen”.

Finns det något som sticker ut bland årets knallar?

Nej, inte något speciellt. Det är traditionella knallar med karameller, ballonger, hattar, husgeråd, mat och mycket mer. Här finns något för alla.

Är det några nyheter på årets marknad?

Ja, företaget iqEnergi kommer att informera om hur man installerar solpaneler och hur solceller fungerar.

På kvällen blir det fest, vad blir det för underhållning?

På kvällen blir det marknadsfest på Ekskogsvallen och vid 22-tiden är det Per-Melkerz som står för musikunderhållningen. Förutom det så kommer DJ PeterC att hålla i ett musikquiz under förfesten och då kan man köpa både mat och dryck i öltältet. Lite senare på kvällen spelar DJ PeterC dansvänliga låtar och då hoppas vi såklart att dansgolvet blir fullt!

Läs mer!

Vill du läsa mer om Kristdala marknads historia eller kolla in förköpet till marknadsfesten? Kika gärna in på www.kristdalamarknad.se!