fbpx
NYHET

Kristdala Gästgiveri söker en driven entreprenör

Kristdalabygden behöver flera drivna entreprenörer för att bygdens näringsliv ska kunna utvecklas och för att vi ska kunna locka turister att besöka och uppleva vår natursköna bygd. Nu söker vi Dig som vill driva Kristdala Gästgiveri!

Kristdala Gästgiveri har en anrik historia och ligger ett stenkast från vår vackra kyrka mitt i byn. Här har det serverats mat i flera decennier och fastigheten rymmer stora möjligheter för rätt entreprenör som vill satsa.

Satsning på turismen

Vi står i startgroparna för att locka fler lokala, regionala, nationella och internationella besökare till natursköna Kristdalabygden med bland annat upplevelser på meteoritsjön Hummeln. Med det vackra natur- och kulturlandskapet inpå knuten så finns stora möjligheter till upplevelser i bygden. Att Kristdala ligger endast 40 minuter från Astrid Lindgrens Värld ger oss en unik chans att locka hit många besökare.

Autentiska matupplevelser ökar

Turismen ökar med ca 3% per år och turismens exportvärde ökar snabbare än Sveriges totala export. Såväl inhemsk turism ökar i Sverige liksom måltidsturismen. Det finns en ökad efterfrågan på autentiska matupplevelser på framtidens attraktiva plats enligt Kairos Future.

Vad är det vi behöver i bygden?

Vi behöver måltidsupplevelser utöver det vanliga. I Kristdala finns en lunchrestaurang som serverar husmanskost måndag till fredag och pizza på fredagskvällarna. Här finns även Kaffehuset med trädgårdscafé på sommaren. Det vi saknar är det där unika som lockar besökare från regionen, nationellt och internationellt.

Café, pub, restaurang?

Kanske ett mysigt café med bakverk bakade av lokala recept? En härlig krog och pub med öl från regionen, glasscafé med fantastiskt goda glassar eller restaurang med riktigt god mat. I regionen finns många duktiga matproducenter och mathantverkare som levererar riktigt fina produkter så gärna en satsning på lokalproducerat och varför inte gårdsbutiksförsäljning?

Inspirerande exempel

Det finns många goda exempel att hämta inspiration från, exempelvis Café Tre Århundraden i Berga, Påskallaviks Gästgifveri, SMAK by: Simon i Vimmerby, Källa Glassgård på Öland, Tindered Lantkök med vägkrog och gårdsbutik, Värmskogs Café i Värmland som lockar 80 000 besökare om året med sina räkmackor av lyxmodell.

Kontakta säljaren

Är du rätt entreprenör för att driva Kristdala Gästgiveri? Kontakta Carina Freij Nolin för planritning, beskrivning, fakta, dokument mm. Du når Carina på telefon: 070-243 95 75

Entréplan med restaurang, stort kök, uteplats på framsidan och uterum på baksidan. På andra våningen finns tre rum för uthyrning, kök, badrum och förråd. Parkering på både framsidan och baksidan.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Utveckling av näringslivet

I Kristdalabygden pågår ett lokalt utvecklingsprojekt under 2018-2020 med fokus på boende, näringsliv och fritid. Projektet arrangerar företagarträffar regelbundet och målet är att flera verksamheter ska starta. Det är flera företag på gång varav ett som kommer att satsa på besöksnäringen med bland annat kanotuthyrning för att locka turister att uppleva meteoritsjön Hummeln.