fbpx
NYHET

Årets luciakandidater

Dagarna blir allt mörkare men snart kommer lucia åter att sprida ljus och glädje i Kristdalabygden. Nu är det nämligen dags att enligt tradition utse Kristdala Lucia.

I år är det sju kandidater som alla har chans att krönas till den trettiofemte ljusdrottningen i Kristdala kyrka den 13 december. Vi kröningen medverkar prästen Stefan Lindholm och förra årets lucia Elida Andersson. I luciatåget i kyrkan medverkar även den lilla lucian Maja Nyman och tomten Albin Andersson.

Nytt för i år är att ett tjugotal tjejer från årskurs fyra till åtta har anmält sig att vara extra tärnor så i år kan besökarna i kyrkan se fram emot en stor luciakonsert. Luciatåget kommer att ackompanjeras av piano, stråkar och tvärflöjt under ledning av kantor Milda Jonasson.

Den traditionella omröstningen äger rum på Coop Konsum och Kristdala Livs. Att rösta kostar 20 kr/röst och alla som röstar har chans att vinna en trisslott. Intäkterna går från och med i år till luciakonserten. I kyrkan samlas en kollekt in till det välgörande ändamål som årets lucia valt.

Lördag den 30 november finns det tillfälle att träffa årets luciakandidater i samband med julstämning på torget. Mellan klockan 14-17 bjuder luciakandidaterna alla som röstar på glögg och pepparkaka i det stora tältet mitt på torget.

Kristdala lucia arrangeras av IF Ariels luciakommitté i samarbete med Kristdala samarbetskyrka med stöd av lokala företag och föreningar.

Omröstningen pågår till den 8 december!

Fotograf: Christer Tille, CT Foto