fbpx
NYHET

Alexandra Björk är Kristdala Lucia

Efter noggrann rösträkning stod det klart att Alexandra Björk fått flest röster och därmed utses till årets lucia i Kristdala. Alexandra fick 50 av totalt 110 giltiga röster i lådorna på Coop Kristdala och Kristdala Livs.

Alexandra Björk och tärnorna Ellen Eos, Filippa Svensson och Natalie Gustafsson kommer att gå i luciatåget tillsammans med några extra tärnor som ställer upp och fyller på med sång. Årets luciakröning, med smycke skänkt av Bertil och Birgitta Nilsson, kommer att äga rum i församlingshemmet då kyrkan är under ombyggnad.

Tanken var två separata föreställningar med hundra personer i publiken vid varje tillfälle och förbokning men med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner som införes den 8 december så har luciakommittén fått tänka om.

Då de nya restriktionerna innebär att man ska hålla avstånd och undvika folksamlingar inomhus så känns det inte bra att bjuda in hundra personer i församlingshemmet då det blir alldeles för trångt i lokalen. Istället får årets lucia och tärnor bjuda in sina närmaste att delta på luciatablån med kröningsceremonin.

Det är väldigt tråkigt men vi har tyvärr inget val. Vi får hoppas att vi kan arrangera ett stort och vackert luciatåg i den nyrenoverade kyrkan på luciadagen den 13 december 2022.

/Luciakommittén

Kristdala Lucia 2021

Namn: Alexandra Björk

Familj: Mamma Maria, pappa Daniel och systrarna Gabriella och Cornelia.

Fritid: Umgås med pojkvännen och vänner samt spelar innebandy i IF Ariel

Framtidsdröm: Att bli barnmorska

Välgörande ändamål är Hjärtebarnsfonden: ”Jag vill skänka pengarna till behövande barn med hjärtfel då min syssling föddes med hjärtfel.”

Skänk gåva till Hjärtebarnsfonden

I Sverige föds 6 barn om dagen med fel på sitt hjärta. Hjärtebarnsfonden arbetar för att underlätta och stötta dessa barn och deras familjer, samt för att fortsätta driva forskningen framåt. Vi jobbar för att underlätta vardagen för hjärtebarnen och deras familjer. Vi stöder också forskning, driver opinion och anordnar läger och mötesplatser för familjer med barn som har hjärtfel. Var med och gör skillnad i kampen mot medfödda hjärtfel. Ett varmt tack för din omtanke.

Skänk gärna en gåva till Alexandras egen insamling – Bidra enkelt via swish eller kort!